bukiet-salat-z-filetem-z-papirusa1
  • Bukiet sałat z filetem z papirusa

  • Opakowanie miksu sałat z rukolą
    mała puszka oliwek zielonych
    pęczek rzodkiewek
    2 pomidory malinowe
    ogórek wężowy
    pół strąka czerwonej papryki
    puszka kukurydzy
    podwójny filet z kurczaka
    papirus z ziołami
    Sos winegret:
    5 łyżek oliwy z oliwek
    2 łyżki octu winnego
    łyżeczka musztardy sarepskiej
    szczypta suszonej bazylii
    sól morska i pieprz czarny świeżo mielony do smaku

    1. Mieszankę sałat opłukać, osuszyć i przełożyć do miski.
    2. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.
    3. Ogórka obrać ze skórki i razem z pomidorami pokroić w plasterki.
    4. Kukurydzę i oliwki osączyć z zalewy.
    5. Tak przygotowane składniki połączyć ze sobą.
    6. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w większe kawałki, umieścić na jednej stronie papirusa nasączonego ziołami i przykryć drugą stroną.
    7. Następnie położyć na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu!) i smażyć, aż będzie miękka.
    8. Usmażone mięso wystudzić, pokroić w kostkę i dodać do sałatki.
    9. Ocet winny utrzeć z solą, pieprzem, musztardą i bazylią.
    10. Następnie dolać oliwę, ubić trzepaczką i tak przygotowanym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *