fasolka-szparagowa-z-orzechami2
  • Fasolka szparagowa z orzechami

  • 400 g fasolki szparagowej
    2 łyżki orzechów włoskich
    2 łyżki posiekanej cebuli czerwonej
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Dressing:
    łyżka octu balsamicznego
    łyżeczka musztardy dijon
    2 łyżeczki oleju z pestek winogron
    sól morska z pieprzem do smaku

    1. Fasolkę umyć i gotować w posolonym wrzątku około 4 minuty.
    2. Następnie przełożyć na sito, przelać zimną wodą, dokładnie odsączyć i przełożyć do salaterki.
    3. Dodać posiekaną cebulą oraz drobno posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
    4. Orzechy posiekać, uprażyć na suchej patelni i dodać do fasolki.
    5. Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać.
    6. Sałatkę ułożyć na talerzu i polać przygotowanym dressingiem.
    Tak przygotowana fasolka jest świetnym dodatkiem do obiadu, ale równie dobrze może stanowić samodzielny posiłek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *