kolorowa-surowka-z-pekinki-do-obiadu-lub-grilla2
  • Kolorowa surówka z pekinki do obiadu lub grilla

  • Pół kapusty pekińskiej (ok 350 g)
    pół ogórka sałatkowego
    pół strąka czerwonej papryki
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    pęczek rzodkiewek
    pół pęczka koperku
    sól do smaku
    Sos:
    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki wody
    łyżeczka cukru
    łyżka octu winnego

    1. Kapustę pekińską posiekać.
    2. Ogórka oraz rzodkiewki umyć i ogórka pokroić w półplasterki, a rzodkiewki w kawałeczki lub w grube plasterki.
    3. Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę.
    4. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać.
    5. Tak przygotowane składniki przełożyć do salaterki i wymieszać.
    6. Składniki sosu połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać i polać sałatkę.
    7. Na koniec sałatkę doprawić do smaku solą i ponownie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *