Pół kapusty pekińskiej (ok 350 g)
pół ogórka sałatkowego
pół strąka czerwonej papryki
4 łyżki kukurydzy konserwowej
pęczek rzodkiewek
pół pęczka koperku
sól do smaku
Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki wody
łyżeczka cukru
łyżka octu winnego
1. Kapustę pekińską posiekać.
2. Ogórka oraz rzodkiewki umyć i ogórka pokroić w półplasterki, a rzodkiewki w kawałeczki lub w grube plasterki.
3. Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę.
4. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać.
5. Tak przygotowane składniki przełożyć do salaterki i wymieszać.
6. Składniki sosu połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać i polać sałatkę.
7. Na koniec sałatkę doprawić do smaku solą i ponownie wymieszać.