makaron-z-sosem-tunczykowo1
  • Makaron z sosem tuńczykowo-porzeczkowym

  • 250 g kolorowego makaronu np. w kształcie serc
    220 g tuńczyka w oleju
    100 g czerwonych porzeczek
    kilka listków bazylii
    łyżka oliwy z oliwek
    sól i pieprz do smaku
    porzeczki do dekoracji

    1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i odcedzić, przelewając zimną wodą.
    2. Tuńczyka odsączyć z oleju.
    3. Porzeczki umyć, oczyścić i zmiksować z łyżką oliwy z oliwek.
    4. Następnie dodać do tuńczyka i delikatnie przyprawić do smaku.
    5. Dodać posiekane listki bazylii i wymieszać.
    6. W szklanych salaterkach układać naprzemiennie makaron i sos tuńczykowo-porzeczkowy.
    7. Na koniec sałatkę udekorować czerwonymi porzeczkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *