mloda-kapusta-z-szczawiem-siebert3
  • Młoda kapusta ze szczawiem

  • Główka młodej kapusty
    liście szczawiu (ubita szklanka)
    pół litra bulionu warzywnego
    łyżka masła
    sól i czarny pieprz do smaku

    1. Szczaw umyć, osuszyć i oderwać gałązki, pozostawiając tylko liście, a następnie drobno poszatkować.
    2. Kapustę również drobno poszatkować i razem ze szczawiem przełożyć do garnka.
    3. Całość zalać dwoma szklankami bulionu, dodać łyżkę masła, przykryć i dusić pod przykryciem kilka minut, aż kapusta będzie miękka.
    4. Na koniec doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem i dokładnie wymieszać.
    Smaczna i zdrowa jarzynka do obiadu, której przygotowanie jest banalnie proste i nie zajmie więcej niż 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *