ogorki-faszerowane-serkiem-i-rzodkiewka1
  • Ogórki faszerowane serkiem i rzodkiewką

  • 2 długie ogórki
    pęczek rzodkiewek
    100 g ziarnistego serka wiejskiego
    kiełki rzodkiewki
    sól morska i pieprz grubo mielony do smaku

    1. Ogórki umyć, obrać ze skórki i przekroić wzdłuż, a następnie pokroić w 10-centymetrowe kawałki.
    2. Z ogórków, przy pomocy małej łyżeczki, delikatnie wybrać miąższ (można go potem wykorzystać do przygotowania koktajlu z kefirem!).
    3. Serek ziarnisty odsączyć ze śmietanki i nadziać nim wydrążone ogórki.
    4. Rzodkiewki umyć, pokroić w cienkie półplasterki i powciskać je w serek.
    5. Całość oprószyć solą oraz pieprzem i posypać dość grubą warstwą kiełków rzodkiewki.
    Podawać z pieczywem, najlepiej ciemnym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *